KOSZYK JEST
PUSTY

TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025

PROMOCJA: 26,99 PLN
STARA CENA: 36,99 PLN
Czas wysyłki : wysyłka w ciągu 24 godzin
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Producent: PASCAL
Kod EAN: 9788383174655
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (1)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (1)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (2)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (3)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (4)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (5)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (6)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (7)
TOSKANIA Florencja, Piza i Siena przewodnik PASCAL LAJT 2025 (8)
Opis przedmiotu
TOSKANIA
Florencja, Piza i Siena
 
przewodnik turystyczny z serii LAJT
 
PASCAL 2025
 

Kraina winnic i cyprysowych alei

Czym toskański makaron pici różni się od spaghetti?
Który florencki plac jest najpiękniejszy?
Gdzie odbywa się L'Eroica – niezwykły kolarski wyścig?
Skąd pochodzi słynny biały marmur,
z którego powstał David Leonarda da Vinci?

Podczas podróży z Pascalem zachwycisz się toskańskimi pejzażami i skarbami włoskiego renesansu!

Dolina Val d’Orcia, której łagodne wzgórza pokryte są mozaiką złotych pól zbóż, zielonych winnic i srebrzystych gajów oliwnych, wydaje się wręcz nierealna. Stałym elementem jej pejzażu są cyprysowe aleje, wijące się wzdłuż dróg i wskazujące drogę do skarbów regionu, takich jak malownicze trasy w Monticchiello czy La Foce. Do najsłynniejszych widoków w Val d’Orcia należą prowadząca przez pola Droga Gladiatora, samotna kapliczka Madonna di Vitaleta oraz willa Podere Belvedere, której obraz w porannej mgle stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli Toskanii.

Magdalena Ciach-Baklarz
autorka bloga Italia poza szlakiem

Ribollita

Słynna toskańska ribollita to zupa wywodząca się z biednej kuchni chłopskiej, w której nie marnowano resztek warzyw czy chleba. Jej podstawą jest biała fasola. Wszystkie składniki najpierw dusi się w oliwie, a następnie gotuje, tworząc prostą i pożywną potrawę. Ribollita jest najlepsza na drugi dzień – wtedy smaki się przegryzają, a danie doskonale rozgrzewa i syci.

Dane producenta:

Wydawnictwo Pascal Sp. z o.o.
ul. Zapora 25, 43-382 Bielsko-Biała
tel. +48 33 82 82 828
fax +48 33 82 82 829
e-mail: pascal@pascal.pl

Specyfikacja
Autor: Magdalena Ciach-Baklarz
Producent/Wydawnictwo: Pascal
Rok wydania: 2025
Kod kreskowy: 9788383174655
Język: polski
Ilość stron: 160
Wymiary: 11.5 x 19.0 cm
Okładka / oprawa: miękka

Polecane produkty

30
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl